LifeWaveLogo

ВЕГА ТЕСТ

 

 Компютърният тест VEGA е безкръвен, безболезнен, бърз, безопасен, без облъчване, удобен, точен. Полезен е, защото  веднага ни дава отговор на постоянно задаваните от нас въпроси: Как да отслабнем, без да гладуваме?  Каква е най-подходящата храна, за да бъдем здрави? гладуването е опасно. не можеш и не трябва да гладуваш цял живот.

     Компютърната диагностика на храните ни осигурява здравословно хранене с най- подходящите и толерирани от организма храни, ефективно отслaбване  и добро здраве.

     С най-модерна компютърна технология се извършва биоенергиен тест за оценка на толерантността ни към храни и напитки, които консумираме най-често. В ампули е поставен  извлек от: 18 вида животински протеини – меса, колбаси, яйца, 19 вида млечни продукти /включително моцарела, пармезан, синьо сирене/, от 23 пресни плодове и 6 вида ядки, 26 зеленчуци и 6 вида варива. Голям интерес представляват т.н. отпускащи храни и напитки като: кафе, какао, видовете  шоколад, чай, кока-кола. Разбира се, белите и червени вина, напитки, концентрати, бира и най – актуалното- цигарите.Тестват се подправки, подсладители, консерванти. Компютърният апарат е нов клас в биоелектрониката, работи на принципа на електропунктурата. Изследването става чрез тестване на индивидуалния отговор на организма към различните субстанции, поставени във веригата компютър – човек – храна / могат да бъдат и лекарства/.

    Тестът VEGA е без вземане на кръв, няма убождане, безболезнен, бърз, безопасен, без облъчване, удобен и точен. Няма противопоказания за прилагането му освен при пациенти с пейсмейкър /апаратче за стимулиране на сърцето/. Храните се тестват една по една, като може да се направи и кръстосан тест за взаимна толерантност на група храни. Нетолерантността към храните не е до живот, не се предава по наследство. С теста се установява към кои храни организмът има добра толерантност, разгражда и усвоява бързо и ги превръща в енергия. Показва още  кои от тях не толерира, разгражда бавно, не усвоява достатъчно и съответно ги натрупва в мастни депа, шлаки, токсини.  Резултатите са готови веднага, нанасят се в  специално изготвен стандартен фиш, който пациентът получава. В него се отбелязват храните, които за улеснение са маркирани  в  три цветови групи: зелен цвят- разрешени храни, оранжев цвят- неразрешени /те се изключват само за 3 месеца от храненето/ и червен – неразрешени, които се изключват за 6 месеца. След тези периоди те се включват отново в нашето меню. Важно е след шестия месец да се извърши втори, контролен тест, с който ще може да се направи реална преценка за ефекта от теста, т.е. колко от забранените храни са се върнали към разрешения сектор. На всеки пациент се изготвя  препоръчителен здравословен режим за индивидуално хранене. Той винаги задължително е съобразен с диетите, които трябва де се спазват при различните заболявания.

С VEGA TEST  може да се постигне:

 • ТРАЙНО НАМАЛЯВАНЕ, без възвръщане на  килограмите! Защо когато се храним малко и не сме променили начина си на  живот килограмите ни се увеличават? Защото  не ядем тази храна, която организмът ни толерира. Факторите, които имат значение при изготвянето на индивидуалния режим на хранене са: генетични, възрастта, телесното тегло, съществуващите заболявания, нивата на хормоните, също- традицията, психологията, възпитанието. Приемат се само установените от теста толерирани храни-  тези, които организмът ни толерира и разгражда най- добре. Сравнително бързо и необратимо се намаляват излишните килограми още от първия месец /от 5 кг- 10 кг/. Така се поддържа правилно нашата обмяна, по- малка е опасността от напълняване, намалява хроничната умора, чувстваме се добре, здрави, по- бодри и работоспособни.

 

 • ИЗГОТВЯНЕ на правилен хранителен режим на жената при бременност и след раждане. ВАЖНО Е да не се  наруши пълноценното хранене на бебето ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА И  в кърмаческия период. Съвременните проучвания показват , че някои от заболяванията в зряла възраст са свързани с растежа и развитието на плода още в утробата на майката. Всяка майка трябва да знае коя храна се толерира и приема от нейния организъм най- добре и най-вече не вреди на бебето. Това играе важна роля в програмирането на бъдещото здраве на детето. Неправилните диети и хранене могат да намалят кърмата или да повлияят неблагоприятно на бебето. Да се помогне  на майката  да намали натрупаните килограми и да възстанови  бързо добрия си външен вид след раждане. БЕЗ да се гладува!

 

 • ВАЖНО! Няма Никакви Противопоказания, Никаква Опасност за майката и  бебето при извършване на теста. При свършване на теста бременната жена получава, освен фиша с резултатите от него, и листовка със списък на храните, съдържащ необходимите витамини, микроелементи, аминокиселини  и т.н. Това ще я улесни при избора на нейното рационално хранене.

 

 • НАСОЧВАНЕ на децата и младите хора към здравословен начин на  хранене с толерираните от организма им храни – без те да изпадат в депресии от различните диети или да стигат до  заболявания като булимия, анорексия. Знаем колко тежки и сложни са тези проблеми.

 

 • СПАЗВАНЕТО  на показателите от теста помага да се подобри значително  състоянието на хора, страдащи от диабет, подагра, сърдечно-съдови, бъбречни, чернодоробни заболявания, на ендокринната система, пикочо- половата и др. ВАЖНО е, че приемането на разрешенте храни от теста задължително  да са съобразени  с хранителната диета, характерната за съответното заболяване.

 

 • ПРИ онкологично болните основна част от лечението е поддържането на съпротивителните сили и на имунитета им. Хранителен режим с толерираните от тях храни би помогнал за част от проблемите.

 

 • ТОВА се отнася и до редица кожни заболявания, акне.

 

 • ВАЖЕН е теста за жените в менопауза. Периодът на климакса, характерен с промяна на секрецията на хормоните, води до натрупване на излишни килограми. Диетите не водят до отслабване. Приемът на установените, толерирани храни водят до успешно и трайно намаляване на килограмите- без гладуване!

 

 • Тестът е ПОЛЕЗЕН  е при различни  проблеми с храносмилането – гастрит, колит, запек, гастроезофагеален рефлукс и др. Те намаляват или голяма част от тях изчезват  след приема на толерираните храни.

 

 • При ЦЕЛУЛИТ - само правилното приемане на белтъчини, въглехидрати и мазнини, съдържащи се в толерираните храни от теста, води до неговото видимо, значително и трайно намаляване.

 

 • При СПОРТИСТИ - необходимо е строго индивидуално и най- ефективно хранене само с толерираните от организма им храни. С това се повишават възможностите им за отлични постижения, добра визия.

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА УСТАНОВЕНИТЕ ОТ ТЕСТА ТОЛЕРИРАНИ И ПОЛЕЗНИ ЗА ВАС ХРАНИ ВИ ОСИГУРЯВАТ ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ, ЕФЕКТИВНО ОТСЛАБВАНЕ И ДОБРО ЗДРАВЕ

Най – често задавани въпроси:

 • Това тест за алергия ли е?

Не, това не е тест за хранителна алергия.  Хранителната алергия е реакция на имунната система на организма. Тя протича бързо, с различна клинична картина, тежките случаи могат да причинят анафилактичен шок. Тестът за хранителна алергия се извършва и се консултира от алерголог.

 • Ако не сме направили теста, как да разберем кои храни нашият организъм не понася?

Храната е многокомпонентен продукт. Трудно можем да преценим  точно към  кои храни организмът ни има нетолерантност. Но можем да свържем тази непоносимост с чести оплаквания като: гадене, подуване на корема, газове, хронична умора, мускулна слабост, отпадналост, чести боледувания.

 • Колко време се чакат резултатите?

Тестът продължава около един час. Резултатите са готови и се получават веднага.

 • Прави ли се хранителен режим за отслабване?

Прави се индивидуална препоръка за хранене. В нея се включват толерираните храни от теста. Ако имате някакво заболяване, изискващо диета- напр. диабет, подагра, инфаркт и др.- тогава лекарят, който прави теста, определя и съответната диета с тези храни.

 • Има ли Йо-Йо ефект при този тест?

Не, няма. С него се осигурява приема на всички групи храни. Те съдържат белтъци, въглехидрати, мазнини, витамини.  Няма липсваща група храна, която после след вклюването й  да причини Йо-Йо ефекта. Получава се постепенно отслабване, запазване на полученото по- ниско тегло и неговото по- нататъшно намаляване. Това означава трайно отслабване.

 • Колко пъти трябва да се храним с  Вега теста?

С теста или без него препоръките за хранене са 3 основни/ закуска, обяд, вечеря/ и два междинни приема на плодове.

 • Можем ли да поддържаме килограмите си с Вега тест, без да гладуваме и да правим диети?

Да, можете. Храните се само с храните, подходящи и толерирани от вашия организъм. Това не води до напълняване, защото по този начин обмяната на веществата ви е правилна, регулирана и не води до натрупване на мастни депа и токсини.

 • При кои хора не може да се прави Вега тест?

Противопоказания има само при пациенти спейсмейкър- апартче за сърцето.

 • Има ли риск при бременни и кърмачки?

Не, няма абсолютно никакъв риск! Те са приоритетни за извършване на Вега теста. Така се определя правилната храна за майката- всъщност с това ще се храни и нейното бебе в утробата. Намалява се риска от развитие на различини заболявания на бебето и след раждането. Освен това, бременната жена не наддава на килограми- вредни за нея и детето.

 • С Вега теста поставя ли се диагноза?

Не. С Вега теста не се поставят диагнози. Той дава информация за толернтността на организма ви към изследваните храни. Но ако вие имате заболяване, тестващият лекар ще ви насочи и към съответното правилно, т.е. диетично хранене.

 • За колко време се свалят килограмите?

Важно е да се осигури дълготраен успех в борбата с килограмите. Това не се постига за няколко дни,  седмици- да не се очакват бързи рузултати. Те на са полезни за организма, а и много бързо сеполучава йо-йо ефекта-  връща се наднорменото тегло. Индивидуалните харахатеристики  на организма определят до голяма степен ефекта от храненето. Толерирането на отделните храни са индивидуални за всеки човек. Ползите от здравословното хранене с индивидуално определените с Вега теста храни са известни и се потвърждават от години. Намаляват се правилно килограмите, изглеждаме по- добре.