КИСЕЛИНООБРАЗУВАЩИ ХРАНИ

КИСЕЛИНООБРАЗУВАЩИ ХРАНИ

Кои храни са киселинообразуващи?

Колбаси, меса, месни бульони, дивеч, мазни риби, морски дарове, мазнини – масло, каймак, маргарин, яйца, млечни продукти – твърди сирена, захар и захарни изделия, торти, бисквити, сладкиши, бял хляб, продукти от бели брашна, макарони, ориз, царевица, овес, ечемик, Сол??, солени продукти, сосове, готови супи, преработени продукти, бързи храни, чипс, майонези, корнфлекс, фъстъци и фастъчено масло, орехи, лешници, слънчоглед, бобови храни – зрял и зелен фасул, леща, сух грах, картофи, сини сливи, червени боровинки, черници, газирани напитки, кафе, черен чай, алкохол, сухи вина, сладки вина, ликьори, пържени, панирани, пушени храни, кетчуп и т.н.