Опит за измама с ВЕГА ТЕСТ

Прочетете как Гранд хотел Димят – Варна използва без разрешение името на д-р Дора Георгиева.

Вега тест се извършва само от Лекар.

Защо ви казвам точно това? За да не ви лъжат.

Защото с изненада открих, чрез сигнал на варненци, че от 11 март тази година в новините и бележките на Фейсбук на гранд хотел „Димят” в град Варна се рекламира промоция за извършване на Вега тест от д-р Дора Георгиева – т.е. от мен. Препечатано е и мое резюме на информацията за този станал и в България популярен хранителен тест, копиран от моята лична интерент страница, което те непозволено са използвали.

Информирах управителите на този хотел, че ако не прекъснат тази лъжа и измама, ще сезирам Европейския потребителски център в България.

Проблемът е в това, че аз никога НЕ СЪМ била в този хотел, никога НЕ СЪМ ЗНАЕЛА, че ”правя” този тест там. Не ми се мисли, колко хора са останали излъгани. Хората, които ми се обадиха от Варна бяха недоволни, че аз не съм предупредила, че тестът ще се прави от МОЯ „сътрудничка”. А на чий гръб е тази лъжа – на човека, дал си парите за лекарска НЕ извършена консултация, а и на градения с години мой имидж.

 Привидната простота на метода  подлъгва, но при направата от неспециалист, той може да има негативен ефект. Но освен да се направи теста точно и коректно от специалист, необходими са знанията за правилното тълкуване на резултатите. Затова съветвам хората винаги да се интересуват кой ги изследва и консултира. Много препатили хора минаха през кабинета ми. Хората първо насочват недоволството си към теста, а в света той се използва  вече 30 години. Причините са в некомпетентността на тестващите, а не в метода. Това е голям риск за здравето на всеки, доверил се на лица без лекарско образование - за здравето няма”малък” проблем. Ако тестващият не е лекар, той не е способен да оцени здравословното състояние на тествания. Ако има заболявания, които тестващият не познава, защото не е лекар, тогава как ще е правилен съветът му, какво става след това? 

 А тестът е важен за болни от: диабет, подагра, кардиологични, бъбречни, чернодробни, кожни заболявания, на ендокринната и храносмилателната системи, за бременни и деца, при проблеми с ерекцията и менопаузата, Наднормено тегло (то е част от нашето здраве, а не да надебеляваме още след грешен тест), невродермити, целулит, акне, запек, за спортисти и за Всеки, който иска да запази здравето си. Знаете, че от правилното хранене зависи нашето здраве – в това отдавна никой не се съмнява. Увеличиха се раковите заболявания, за които вече научно е доказано, че в около 40% те се дължат на лошото хранене на хората по света.   

 Поради всичко казано дотук, както и поради рисковете от подобно некоректно провеждане на медицинско по своята същност изследване, смятам, че използването на чуждо име е престъпление!  

А така са го направили в х-л „Димят”, Варна. Ето и обявата им: