С ВЕГА ТЕСТ се определят Ян и Ин храните – важни за зачеване на бебе момче или момиче
Философията на източната медицина е за балансирано хранене, за да може да се постигане баланс между Ин и ЯН. Това е равновесието между два принципа, противоположни и взаимно допълвъщи се, които символизират мъжкото и женското начало. Ин и Ян са двете противоположнисти, които са в постоянно противоречие и никога не са в състояние на покой. По рождение хората са повече преобладаващо Ин или преобладаващо ЯН. Мъжки и женски качества има във всеки човек, но в различни съотношения. Здравето на човека е в хармонията между силите Ин и Ян в тялото, в тяхното точно равновесие. Това важи за всичко във Вселената- хора, животни, растения, храни, метали. Всички хранителни продукти имат качествата на Ин и Ян- определят се от преобладаващата характеристика. Ин осигурява храна за Ян, а Ян пази Ин при осигуряване на съществуването ни.
Как храните могат да повлияят на зачеването на момче или момиче? Ще помогнат ли за „осигуряване” на желаното дете ? Според китайската медицина това е от значение, защото Ян – началото е мъжкото, а Ин- началото е женското. Ако искаме да подсилим организма на жената към едно от двете желания за бебе, трябва да се съобразяваме и със съответните храни.
Ето как изглеждат те :
- Ян началото е мъжкото, активно, доминиращо, с много сила и енергия. Свързва се с движението, активността, динамиката. Тези хора обичат спората, не се боят от риска. Дейността и функциите в човешкия организъм се отнасят към Ян. Хората Ян са властни, невъздържани, избухливи, активни, но концентрирани и сърдечни. Преобладаващ елемент е Огъня. Характерно е преяждане, хранене с пикантни храни, сладкиши, често повишаване на килограмите. За това са нужни Ин храни, които намаляват вътрешния огън. Кореноплодните растения и зърната зареждат с Ян енергия- те активизират метаболизма, повишават телесната температура.
Ян е енергията на хранителните продукти. През зимата се консумират Ян храни- те са с по- голяма калоричност, солени, горещи, „агресивни”, силно подхранват мъжката част от нашата натура.
С хранителния Вега тест се определят кои от Ин и Ян храните са подходящи само за вашия организъм. Ако ги включите в храненето си, увеличавате шанса за зачеване на желаното от вас бебе момче или момиче.
ХРАНИ, ПРЕПОРЪЧВАНИ ЗА БЕБЕ МОМЧЕ:
За да се увеличи вероятността за зачеване на момче, Жените трябва да консумират Ян продукти.
Ян храните внасят повече енергия в организма. Това са :
- ПТИЧЕТО МЕСО - Кокошка – има данни, че е била опитомена преди повече от 4000 години в югоизточна Азия. Първата кокошка е пренесена от там в Европа преди около пет века……..
- ОРИЗ - в традиционната китайска медицина той е „най- подходящата” храна, защото пъддържа баланса между Ин и Ян в организма. Данните сочат, че той се отглеждал в Индия и Китай още от древността, а в Европа е от VІІ век от новата ера. Оризът е с висока хранителна стойност и с 95% усвояемост……..
- ЯЙЦА - Съдържат “всички хранителни и биологично активни вещества”, необходими за нашия живот. Белтъците в яйцето са около 13%, имат в състава си всички незаменими аминокисилени- те играят основна роля за растежа, развитието и възстановяването на нашите тъкани. В жълтъка основно се намират мазнините- 12% от общото му тегло-………
- РИБА - богата на белтъчини, мазнини, минерални вещества и витамини. Белтъците в мускулната й тъкан са пълноценни и лесноусвоими, а мазнините са незаменимите полиненаситени мастни киселини- омега-3 и омега-6. Съдържа витамини: от група „В”- те…..
- БОБ - /зрял фасул /- с добър минерален и витаминен състав: Калций- важен за повишаване на либидото, участва в процесите на възбуждане на нервните клетки; калий- подобрява кръвоснабдяването и поддържа ерекцията; магнезий- стимулира половата активност; фосфор-….
- ЗЕЛЕН ГРАХ - Зърнено-бобова култура. Съдържа: витамини в мг% : С – 28 мг%- участва във функциите на половите жлези; група „В”- те спомагат за синтеза на половите хормони: В9/ Фолиева киселина/,…..
- ЛЕЩАТА – е едно от първите култивирани от човека растения. За пръви път се появява в Азия и Близкия Изток преди повече от 8000 години. По-късно е разпространена в Европа, Африка и по целия свят. Лещата има почти същия химичен състав като боба, но е…..
- МАГДАНОЗ - Счита се, че пренесен от Централна Азия и Средизеноморския басеин. Има данни, че още Хипократ го е използвал като лечебно растение. Употребяват се и трите негови съставки: корен, плодове, листа…….
- ГЪБИ - Старите египтяни са смятали, че гъбите не са храна за плебеите, а са за фараоните. Римляните вярвали, че дават сила на войниците. Те не са типичен представител нито на растителните, нито на животинските видове храни. Гъбите са безхлорофилни растения-……..
- РЯПА - Състав: Белтъци 0,9 г; въглехидрати- 6,2 г; мазнини- 6,2 г; фибри-1,8 г; вода 92%; ккал-27; Богата на витамин С. Историческите сведения показват, че…
- ЧЕРЕН ПИПЕР - една от най-широко разпространените подправки, позната още от древността. Вкусът на черния пипер се дължи на веществото пиперин.Той е в три разновидности: ……
- ЦЕЛИНА - Съдържа витамин С- поддържа имунната система, участва във функциите на половите жлези, предпазва от……..
- СПАНАК - Смята се, че родината на спанака е Персия. Съдържа витамини: С 32-72 мг- участва във функциите на половите жлези, една втора от дневните нужди витамин С се получава от 80- 100 г суров спанак; група „В”- В9- Фолиева киселина- много важна за плода и бременната бъдеща майка;….
- МОРКОВИ - съдържат порфирини, които стимулират отделянето на полови хормони и образуване на сперамта; в 100 г/ има:17 мг бета- каротин/ провитамин А/, …..
- ЗЕЛЕ - Съдържа: витамини: С- средно 40 мг%, участва във функциите на половите жлези; група”В”- спомагат за синтеза на половите хормони- В1, В2, В9- Фолиева киселина;…….
- ПРАЗ - той е летен и зимен. Съдържа в 100 г пресен зеленчук: витамини: C- участва във функциите на половите жлези; група“В-” спомагат за синтеза на половите хормони: В9- ……
- ХИМАЛАЙСКА СОЛ - Тя е най-чистата и богата на полезни минерали сол на планетата. Натурален продукт без добавки, на възраст около 250 милиона години. Полезна е при: Бременни- подобрява състава на амниотичната течност………
***Картофи, ***Лук, ***Банани, ***Тиква, ***Чесън,*** Горчица, ***Джинджифил. ***Говеждо. ***Пълнозълнест хляб.
Ян храните трябва да се пекат. Те са по- плътни, имат по- слаб аромат, съдържат повече натрий. Консумиране на месо повече на обяд, по- рядко вечер. Храната Ян стопля, тя е гореща, силна, подсилва тялото- обикновено е добре да се яде през зимата.
ИН ХРАНИ:ХРАНИ, ПРЕПОРЪЧВАНИ ЗА БЕБЕ МОМИЧЕ:
За повишаване вероятността от зачеване на момиче, жените трябва да консумират Ин продукти. Те въздействат охлаждащо на организма, подхранват женската част от нашия организъм.
*** Лимони,*** Пъпеши, ***Грейпфурт,*** Мандарини,***Портокали; ***Вишни;***Сливи; ***Цвекло; ***Рацим ***Мляко, млечни продукти;***Масло;***Мед,*** Чай, ***Оцет, ***Бял хляб.
- СВИНСКОТО МЕСО е добър източник на незаменими аминокиселини; витамини от група „В”- те спомагат за синтеза на половите хормони- B1,B2, B3, В6. Минерали: Фосфор- допринася за отделяне на жизнена и здрава сперма, повишава либидото;…..
- КАЙСИИ - Спори се, дали родината на кайсията е Североизточна Армения- там се е отглеждала от 3000 години, откъдето тръгва разпространението й. Или Китай, където е била известана повече от 2000 г…….
- ЯГОДИ - Не се знае коя е родината на ягодите. Има сведения, че още за древните римляни те са били символ на богинята Венера
- НАР - дърво или храст, достигащо височина до 8 м. Пренесен през вековете- счита се, че родината на нара е Персия или Афганистан. Известно е, че евреите са започнали да го култивират преди повече 5000 години. ……
- КРУШИ - Крушата е била любим плод през вековете. Има данни, че е позната още от времето на каменната ера. Също според източници тя е била позната в Азия от преди 300 години…..
- ПРАСКОВА - Известни са около 5 000 сорта. Родината й е Древен Китай- считана е за „райски” плод, който носи безсмъртие. Донесена в Европа през I век, през дългия път от земите на днешен Иран и Ирак през Мала Азия. Античните лекари са считли, …..
- ДИНЯ - Смята се, че произлиза от Южна Африка. Култивирането й започва в Африка, а от ХVII век се използва във Великобритания, Испания, Китай, Северна Америка. Счита се, че динята е……
- ГРОЗДЕ - Неговата история е повече от 7000 години.
Хипократ е смятал, че хранителните и лечебни свойства на гроздето и кърмата са еднакви. Клеопатра е използвала гроздов сок за козметични цели. Сега специална наука- ампелография- изучава сортовете грозде, а лечението с него се нарича ампелотерапия……
- ЯБЪЛКА : За нейна родина се смята районът в северозападните Хималаи. Има над 7, 500 известни култивирани видове. От Библията знаем, че…..
- ДОМАТИ : Познати и пренесени от Южна Америка.Съдържат в 100 г: вода- 93,9 мл, белтъци- 1,0 г, въглехидрати- 3,7 г, мазнини- 0,2 г, КАЛОРИИ- 19,0; Витамини в мг%: С- 30 –участва…..
- КРАСТАВИЦА - Позната от 3000 г.- Китай, Япония, Индия, Египет. В 100 г се съдържа: вода- 96 мл; витамини: С- участва във…….
- ЧЕРЕШИ - Счита се, че произхождат от земите на Мала Азия и Кавказ и още в древността са започнали да се придвижват на запад и на изток. Култивирани…..
Храната Ин отпуска, охлажда тялото- добре е да се консумира през лятото. Да се приемат студени храни, без сложна обработка. Ин продуктите са по- сладки, с по- голям обем са, съдържат повече калий.
Някои от храните имат Ин и Ян характеристика при определени условия. Това са: Ориз, Магданоз, Черен пипер, Спанак, Ряпа, Картофи, Зеле, Боб, Риба, Растителни мазнини.
Комбинацията от храните Ян и Ин осигуряват балансираното хранене, необходимо за организма.
ВАЖНО : Установените Ин и ЯН храни трябва да се консумират шест месеца преди зачеването. По време на бременността – НЕ!. /Вижте в сайта препоръките за правилно хранене при бременност/.
ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА И БРЕМЕННОСТ : Изключително важен е приемът фолиева киселина от бременните жени и от тези, които са запланували бременост. Организмът изисква почти двойни дози от фолива киселина след забременяване.Тя е абсолютно необходима и незаменима за всяка бременна жена, Защото: …..