АКУПУНКТУРА БЕЗ ИГЛИ – clinica.bg 21-06-2016

През 2004 г. в САЩ молекулярният биолог д-р Дейвид Шмид изобретява нанолепенките LifeWave. Днес лепенките се използват в 121 държави, като от 2012 г. са налични и в България.Малките самозалепващи се лепенки за еднократна употреба са проектирани така, че постигат „комуникация“ с клетката, без през кожата да прониква някакво вещество в тялото. Доказателство за това е и фактът, че те действат и при поставяне върху гипс при счупвания, превръзки, обувки или през дрехите.

Лепенките активират и стимулират акупунктурните точки (местата на използваните до сега акупунктурни игли), усилват и балансират енергийния поток в тялото чрез свързващите меридиани и въздействат на организма на клетъчно ниво.

За уникалните „медицински устройства“, съчетаващи съвременната научна бионанотехнология и източната медицина (акупунктурата), разказва д-р Дора Георгиева, която вече успешно ги прилага в България от няколко години.

Д-р Георгиева специализира и преподава традиционна китайска медицина. Преподавател е по съвременно и алтернативно лечение на остра и хронична болка. Специалист е по електропунктура – изследване на толерантността ни към храни с компютърен тест, популярен като Вега тест.

От какво са изградени лепенките?
Съставът им е: аминокиселини, захари, вода и стабилизиран кислород. Иновацията тук са бионанокристалите, с помощта на които молекулата се преструктурира.


Как действат?

Енергийното човешко тяло представлява невидима мрежа, намираща се до 2,5 см от повърхността на кожата. Трудно е да си го представим. Самото тяло генерира електромагнитни честоти . Направените с тази технология нанолепенки се задействат от електромагнитното поле на тялото и в отговор активират (чрез акупунктурните точки) меридианите, на които те са поставени. Чрез меридианите те достигат бързо до съответните мозъчни структури. А тяхното активиране води до стимулиране на различните оздравителни процеси в организма.

 

Новата бионанокристална технология работи на принципа на акупунктурата – стимулира процесите в организма. Пачовете активират акупунктурните точки, стимулират електромагнитното биополе и балансират енергийния поток на тялото. По естествен начин стимулират функциите на организма.

Акупунтуристите са поставяли акупунктурните игли в същите зони, които са използвали древните Египетски лечители при лечението с минерали. Сега използваме тези акупунктурни точки, но… с нанолепенките.
Създадени са 7 различни вида лепенки, като всеки от тях е с уникална молекулна структура и стимулират с различна честота акупунктурните точки. Именно зададената честота на всеки вид лепенки е тази, която предизвиква специфичен биофизиологичен отговор на организма, когато се поставят върху кожата на тялото, даже и на една и съща акупунктурна точка.
Регулиране на теглото

Един от видовете лепенки контролира апетита, метаболизма, теглото, нощния глад, желанието за сладко. Създава чувство за ситост, подпомага изгарянето на мазнините и увеличаването на мускулната маса, намалява телесното тегло. Регулира и контролира апетита, както при наднормено тегло, така и при анорексия и булимия. Премахва горещите вълни при менопауза – балансира хормоните.
Живот без болка

С друг вид нанолепенки се постига много бързо облекчаване на болката. Болката намалява за няколко минути, тъй като лепенките активират опиатната система на организма – активират хипоталамо-хипофизната система и стимулират секрецията на хормони и биохимични вещества – ендорфини, серотонин, невротрансмитери, които са с много силен обезболяващ ефект.

С голям успех намаляват болките при дискови хернии, дископатии, радикулити, ишиас, междуребрена невралгия, мигрена и главоболия, ставни болки, болки в гърба, болки в шията и рамото, болки в колената, ревматоиден артрит, тенис лакет, херпес зостер, зъбобол, болезнена менструация и др.
Енергия без допинг

Трети вид нанолепенка се справя с хроничната умора и липсата на енергия, с нервността, изтощението и мускулната слабост, като подобряват и имунната с-ма. Индивидуалната издръжливост и мускулната сила се повишава с 30% в рамките на 20 минути, без използването на стимуланти, хормони или анаболи. Лепенките се използват от спортистите в света от 2004 г., както в периодите на подготовка и тренировки, така и по време на самите спортни състезания и в периодите на възстановяване и лечение.

Край на безсънието

Много често прилагана е нанолепенката за подобряване на съня. Това е първото медицинско устройство в света, което е одобрено като лекуващо безсънието.

Лепенката стимулира производството на мелатонин и серотонин, които оформят събуждането/съня и сезонните функции.

С помощта на нанолепенките продължителността на съня се увеличава, намалява с 36%, увеличава се кислородното насищане на клетките, постига се по-добра адаптация на организма при смяна на часовите пояси, намалява хъркането и сънната апнея.


Детоксикация на организма

Друго приложение на нанолепенките е детоксикацията на организма и повишаването на имунитета. , имунитет, дълголетие, красива кожа, добро зрение. С поставянето на дадения вид нанолепенка серумното ниво на глутатиона – най-мощният антиоксидант, който се произвежда от всяка клетка на човешкия организъм и един от най-важните показатели за цялостното ни здраве – се повишава с 300%.

В резултат се неутрализират токсините в организма, поддържа се имунната система, подобрява се зрението. Нанолепенките са единственото средство, увеличаващо производството на глуатион в клетките.


По-дълъг живот на клетката

Друг вид нанолепенка стимулира организма САМ да произвежда по-високи нива на СОБСТВЕН карнозин. Карнозинът удължава живота на клетката и подпомага регенерирането на всички клетки, т.е. забавя стареенето на клетъчно ниво и запазва по-дълго младостта на организма. С много добри резултати е прилагането му при диабет, паркинсон, склероза, старческа дименция, алцхаймер, аутизъм, високо кръвно налягане. Подобрява сексуалните възможности при мъжете. Ефективен е при екземи, псориазис, невродермити. Забавя процесите на стареене на кожата, подобрява плътността и пигментацията на кожата, укрепва изтънелите нокти и коса, забавя процесите на косопад.
Нанолепенка, която връща времето назад

Не на последно място с нанолепенка може да се намали стреса, да се стимулира имунната система, да се неутрализират свободните радикали, да се възстанови и подобри паметта на клетките и да въздейства върху стареенето на ДНК- фрагментацията на ядрото на клетките.

Микровъзпалителните процеси са следствие и симптом на ежедневния стрес и увреждат здравата тъкан. AEON намалява микровъзпалението 10 минути след поставяне.

Клиничните изследвания показват, че след първите 10 минути от поставянето на нанопач AEON се намаляват микровъзпаленията, вътрешните нервни смущения и се постига баланс между централна и вегетативна нервна система.

Нанолепенките могат да се интегрират в медицинската практика като основно или допълнително лечение. Всеки един от нас може сам в къщи, на работа, при пътуване или където се наложи да ги прилага, без да губи време, средства. Необходимо е само да бъде добре информиран за поставянето им на правилните акупунктурни точки. Условие за тяхната ефективност е и приемът на достатъчно количество вода.

Нанолепенките са одобрени от ЕС като средство за въздействие върху акупунктурни точки (зони), регистрирани са от Агенцията за регулиране на безопасност и ефикасност на лекарствените продукти като устройства от клас 1 (т.е. с минимална възможност за вреда), притежават всички необходими сертификати на анти-допинговите агенции.
Нанолепенките НЕ заместват лекарската диагноза, болничното или медикаментозно лечение, но със средствата на бионанотехнологиите могат да намалят или дори да изключат напълно приема на медикаменти.